Çikolata, muhtemelen dünya da ki her bireyin sevdiği ortak olan tek tatlı olarak bilinir. Sütlüsüyle, bitteriyle çeşitli halleri ile en sevilen tatlı olmaya devam ediyor. Mutluyken, üzgünken, enerjimiz
düşmüşken, heyecanlı iken ; her ruh halimize bile uyum sağlamada tek adres atıştırmalıktır.
Çikolata, bol kakao içeriğinden dolayı, mutluluk hormonlarını arttırır, bitter çikolata uygun miktarda düzenli tüketildiğinde sağlığımıza olumlu katkılarda bulunur.
Çikolatayı özelleştirelim ve çikolata seçiminde nelere dikkat etmemiz gerektiğini görerek, kaliteli çikolataları hayatımıza katalım. Tüketme tercihi herkesin kendisine ait olmakla birlikte, çikolata yediğimizi düşünürken aslında şeker ve aroma yoğunluklu bir atıştırmalığı tatmak için herkesin can attığını söylenebilir.
Çikolatayı sevmemizin en önemli nedenleri tadı güzel olduğu, güzel koktuğu ve ağzımızda eridiğinde harika hissettirmesidir.
Çikolata yeme deneyimi sizi mutlu eden şeydir. Çikolata yemek aslında beynin belirli bölgelerine iyi hissettiren bir nörotransmiter olan dopamini serbest bırakır: ön lob, hipokampus ve hipotalamus.
Dopamin, çikolata yemek gibi size neşe veren bir şeyle karşılaştığınızda salınır. Dopamin salınımını neyin tetiklediği kısmen genetik tarafından belirlenir, ancak aynı zamanda belirli tercihler ve yaşam deneyimlerine göre de şartlandırılabilir.
Çikolata yediğinizde dopamin beyninize salındığından, aslında stres seviyenizi düşürebilir. Bu nedenle insanlar genellikle stresli durumlarda çikolata isterler veya rahatlık veya güvenceye ihtiyaç duyduklarında canları çikolata çeker.
Duygular, sahip olduğunuz isteklerde bir rol oynar. Tıpkı insanların hasta olduklarında çorbayı canları çekmesi gibi, çikolatayı canınızın çekmesinin bir çok nedeni olabilir, çikolatayı rahatlatıcı bir yiyecekle ilişkilendirmeniz bile olabilir.
Elif Çikolata olarak özel reçetelerimiz ve hijyenik şartlar sağlayarak ürettiğimiz çikolatalarımızı gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.